D1 Ehliyet

D1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

D1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır cevaplıyoruz! D1 ehliyete sahip olmak için ödenmesi gereken tutar ve yaş sınırını tüm detaylarıyla açıkladık.

D1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

D1 sınıfı ehliyet, minibüs gibi araçları kullanır. Elbette tüm minibüsler değil. Bu ehliyet sınıfı, ticari veya kişisel amaçlarla minibüs kullanmak isteyen kişiler için zorunludur. D1 ehliyeti, otomobillerin yanı sıra, özellikle toplu taşımada veya personel servisi gibi taşımacılık hizmetlerinde kullanılan araçları sürmek isteyenler tarafından alınır.

D1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır
D1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

Bu ehliyet ile otobüs ya da daha fazla yolcu kapasitesine sahip araçlar kullanılamaz. Bunun için D1 değil, D sınıfı ehliyet gereklidir. Kısacası, D1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanamaz diye soracak olursanız belirli bir yolcu sayısının üzerinde olan minibüs ve diğer tüm otobüsleri kullanamaz. Buna birazdan daha detaylıca değineceğiz.

D1 Sınıfı Ehliyet Kaç Yolcuya Kadar Taşıyabilir?

D1 sınıfı ehliyet şu an 17 yolcuya kadar olan minibüsleri (sürücü hariç) kullanma yetkisi verir. Kısacası 17 ticari yolcu taşıyabilirsiniz. Peki D1 ehliyet kaç yaşında alınır? D ehliyet 24 yaşında alınırken D1 ehliyette durumlar farklı. Gelin yakından bakalım.

D1 Ehliyet Kaç Yaşında Alınır?

D1 ehliyet: 21 yaşını doldurmuş, gerekli tüm koşulları sağlayan bireyler tarafından gerekli ücret ödemesi yapılmak kaydıyla alınabilir. Ehliyet almanıza engel olan bir sağlık probleminiz bulunmuyorsa doğrudan D1 ehliyet başvurusunda bulunabilirsiniz.

D1 Ehliyet Hangi Araçları Kullanamaz?

D1 ehliyet, bahsettiğimiz üzere D sınıfının bir alt parçası olarak geçiyor. Minibüs kullanma izni sağlayan D1 ehliyet sahipleri, 17 yolcudan daha fazla yolcu taşıyamazlar. Ayrıca D ehliyette izin verilen otobüs gibi araçları da kullanamazlar. Haliyle D ehliyetine göre daha erken yaşta alınabilir.

D1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanabilir yazımızın sonuna geldik. Ehliyet tiplerini ve hangi araçları kullanabildiklerini öğrenmek için Ehliyet sayfamıza göz atabilirsiniz. Tüm ehliyet türlerini ve detaylarını güncel olarak Çeray Otomotiv olarak aktarıyoruz.

Bu yazıyı paylaş;

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email