Tramer Kaydı Nedir

Tramer Kaydı Nedir? E-Devlet Üzerinden Nasıl Sorgulanır?

İkinci el araç alım ve satım işlemlerinde araçta ilk olarak bakılan tramer kaydı nedir ve e-devlet üzerinden nasıl tramer sorgusu yapılır detaylı bir şekilde aktardık. Günümüzde çevrim içi olarak yapılabilen tramer kaydı sorgusu araçların sigorta işlemlerini, kaza ve hasar kayıtlarını ve poliçelerine ulaşılmasını sağlıyor. Peki E-Devlet tramer sorgulama nasıl yapılır? Tüm soruları sırasıyla yanıtladık.

Tramer Kaydı Nedir?

Tramer kaydı, bir aracın trafik kazalarını, aldığı hasarları ve çalıntı gibi durumlardaki tutulan sigorta kayıtlarıdır. Günümüzde bu kayıtlar Türk sigorta şirketleri tarafından bir veritabanında tutulmakta. Ayrıca bir aracın tramer kaydı, araç sahipleri, alıcılar, sigorta şirketleri ve diğer ilgili taraflar için önemli bir referans kaynağıdır.

Bir aracın sigorta geçmişini içeren tramer kaydı genellikle araç sorgulama işlemleri sırasında kullanılır. Bu kayıtlar, aracın geçtikleri trafik kazaları, çarpışmalar, hasarlar, yangınlar, çalınmalar ve diğer sigorta olaylarına ilişkin detaylı bilgileri içerir. Günümüzde ikinci el araç alım satım işlemlerinde de aracın ilanda belirtildiği gibi olup olmadığını teyit etmek için E-Devlet tramer sorgulama işlemleri yapılmaktadır.

E Devlet Tramer Kaydı Sorgulama
E-Devlet üzerinden araçların tramer kaydını sorgulayabilirsiniz.

Bu tür bir kaydın sigorta poliçe düzenlemeleri ve araç alım satım süreçlerinde epey büyük bir öneme sahip olduğunu tekrardan vurgulayalım. Ayrıca sigorta şirketleri tarafından yapılan poliçe teklifleri de aracın tramer kaydı göz önünde bulundurularak hesaplaması yapılır. Bilgi çağında yaşamanın bir diğer getirisiyse tramer kayıtlarının günümüzde epey kısa bir süre içerisinde rahatlıkla yapılabiliyor olmasıdır. İkinci el bir araç satın almak isteyen kişiler genellikle ilgilendiği arabanın ilk tramer kaydına bakar. Geçmiş sigorta bilgilerinin yer aldığı tramer kaydıyla ilan bilgileri uyuşmadığı taktirdeyse kişinin araca olan ilgisi azalabilir. Bundan dolayı eğer bir araç satmayı düşünüyorsanız bu konuda şeffaf olmanızı öneririz.

Tramer kaydı nedir sorusunun cevabı kısacası sigorta geçmişidir. Sigorta geçmişi hakkında bilgi sahibi olmayı sağlayan tramer kaydı aynı zamanda araç sahipleri için de oldukça büyük bir öneme sahip. Araç tramer kaydınızı E-Devlet üzerinden sorgulayarak aracınızın sigorta durumunu ve geçmişteki hasarları hakkında bilgi sahibi olabilir ve gelecekteki sigorta işlemleri için bir çıkarım yapabilirsiniz.

E-Devlet Tramer Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

  • E-Devlet Giriş Portalı’na ulaşmak için bu bağlantıyı takip edin.
  • Tramer kaydı sorgulamak için E-Devlet hesabınıza girin.
  • Hesabınıza girdikten sonra arama çubuğuna “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama” yazın ve onaylayın.
  • Çıkan ilk sonuç olan “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi/Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama” sayfasını açın ya da bu bağlantıyı takip ederek doğrudan ulaşın.
  • Tramer kaydı sorgulaması yapmak istediğiniz aracın plakasını boşluksuz bir şekilde yazın. Örneğin araç plakası 06 AA 1234 ise boş kutucuğa “06AA1234” şeklinde yazmalısınız.
  • Formu onayladıktan sonra sorguladığınız aracın tramer kaydı varsa burada gözükecektir. Hiçbir sonuç göremiyorsanız sorguladığınız aracın tramer kaydı bulunmamaktadır.

E-devlet üzerinden araç tramer kaydı sorgulama maddelerden de görmüş olacağınız üzere oldukça basit. Tramer nedir ve E-Devlet üzerinden nasıl sorgulanır tüm cevaplarıyla anlattık. Ayrıca aşağıda bulunan video yardımıyla videolu bir şekilde tramer kaydının nasıl sorgulandığını öğrenebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş;

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email